fredag den 9. oktober 2009

Åbent brev til Borgerrepræsentationens medlemmer

R E D S Ø E R N E – Nej til tung trafik


København, d. 7. Oktober 2009


Åbent brev til Københavns kommunes Borgerrepræsentation

På vegne af Borgerinitiativ ”Red Søerne” skal vi hermed opfordre Borger-repræsentationen til at tage ”Strategiplanen for tung trafik” af bordet, idet man ikke har fundet en løsning, der er acceptabel på bl.a. strækningen Øster Søgade og Nørre Søgade. (nævnt som Søgaderne).

Det er visionsløst og direkte hensynsløst, at man vil tillade/anbefale yderligere trafik – herunder kørsel med ”lastvogntog” over 18 ton på en vejstrækning, der kun har et spor i hver retning og som samtidig løber langs et meget stort rekreativt område, de ”fredede søer”, der benyttes af et meget stort antal men-nesker til løb/motion/hundeluftning/børn der ser på svaner og andre der blot vil nyde byens blå lunger – fiskehejren m.v.

Os borgere – ved denne strækning – er i forvejen belastet langt ud over de maksimale grænser for såvel partikel- som støjforurening, idet grænserne over-skrides, når der kører mere end 10.000 biler i døgnet på Søgaderne – allerede sidste år kørte der 35.000 biler i døgnet. Det er en overskridelse på 250 % - det må give stof til eftertanke!

Alligevel har man tilladt sig at ”lukke” Nørrebrogade, hvor der før lukningen kørte 15.000 biler i døgnet.

Vi skal derfor opfordre Borgerrepræsentationen til omgående at annullere strate-giplanen og tilbageføre trafikken til de øvrige gader som hidtil – i modsat fald vil der blive anlagt sag - i henhold til EF/EU dommen, der gav borgeren i Tyskland medhold – idet vi mener, at kommunen med seneste tiltag fuldstændig ansvarsløst, udsætter en gruppe borgere for en endnu større miljøbelastning og dermed yderligere fare for uhelbredelig skade for helbredet til følge.

Vi har erkendt, at der er store trafikale problemer i København og har derfor ikke reageret hidtil – men med det seneste udspil om tung trafik er borgerre-præsentationen gået for vidt! -

”Borgerinitiativet Red Søerne” – www.redsoerne.blogspot.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar